چهارشنبه, ۲ اسفند , ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۳

مدیر گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: نظام سلامت کشور نیازمند پرستار آکادمیک است که علم و هنر پرستاری را به‌درستی فراگرفته و دراختیار جامعه هدف قرار دهد.

سیمین حجت‌الاسلامی، به مناسبت روز پرستار در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: «پرستاری یکی از کلیدی‌تریناعضای تیم مراقبت‌های بهداشتی درمانی است که نقش آن در کنترل بیماری‌ها، مراقبت و حمایت‌های جسمی، روحی و روانی و اجتماعی بیماری از سوی بزرگان علم پزشکی نوین مورد تأیید قرارگرفته است.»

وی افزود:«پرستار علاوه بر خدمات درمانی مسئول آموزش و برقراری ارتباط با مددجو و آماده‌سازی اوست و مجمع بین‌المللی پرستاران چهار هدف مهم پیشبرد بهبود و برقراری بهداشت، پیشگیری از بیماری‌ها، حفظ تندرستی، تسهیل در تطابق و تسکین درد و رنج بیمار را در حیطه وظایف پرستاری تعیین کرده است.»

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: «پرستاری از مجروحان و کمک به ناتوانان در فطرت و نهاد هر انسانی وجود دارد و دین اسلام نیز اهمیت ویژه‌ای برای این کار قائل است، در آیه ۳۲ سوره مائده آمده است هر کس فردی را زنده کند و به جامعه پرتلاش انسانی برگرداند مثل این است که همه مردم را زنده کرده است.»

وی اظهار کرد: «پرستاری از مددجویان در فطرت و نهاد هر انسانی وجود دارد، رهبران الهی نیز همواره به‌عنوان الگو به امر پرستاری به‌عنوان کار نیک مبادرتمی‌ورزیدند، در همین راستا است که پیامبر اکرم (ص) یک شبانه‌روزپرستاری از بیمار را محشور شدن با حضرت ابراهیم (ع) در روز قیامت می‌داندو حضرت زینب (س) نیز در جنگ‌های صدر اسلام و جنگ کربلا از مجروحین و مصدومین مراقبت به عمل‌آورده است لذا در کشور ما ایران روز تولد حضرت زینب کبری (س) روز پرستار نام‌گرفته است.»

حجت‌الاسلامی تصریح کرد: «پرستاری هنر، علم و آئین مراقبت از مردم از طریق ترویج، نگهداری و بازگرداندن سلامتی و تندرستی در تمام طول زندگی است و در حقیقت پرستاری شامل ارتباط، تفکر انتقادی، تشریک‌مساعی(همکاری)، مراقبت، آموزش، حمایت، رفتار اخلاقی و تعهد به یک آموزش مادام‌العمراست.»

مدیر گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی همدان اظهار کرد: «پرستاری رشته‌ایم ستقل و شاخه‌ای از علوم پزشکی است که دانش‌آموختگان آن به‌عنوان عضوی از تیم بهداشت در عرصه‌های مختلف مربوط به ارائه خدمات بهداشتی، آموزشی، پژوهشی، مشاوره‌ای، پیشگیری, مدیریتی و حمایتی،مراقبت‌های درمانی و توان‌بخشی می‌پردازند.»

وی گفت: «دوره کارشناسی پیوسته پرستاری اولین مقطع تحصیلی رشته پرستاری است که برنامه آن بر اساس ضوابط علمی و ارزش‌های اسلامی تهیه و تدوین‌شده است و در سال ۱۳۷۳ در دانشگاه آزاد اسلامی همدان شروع به تربیت پرستار کرده است.»

حجت‌الاسلامی گفت: «آموزش پرستاری در سطح کارشناسی زمینه‌ساز تربیت پرستار حرفه‌ای است که به‌عنوان یک پرستار عمومی بتواند بررسی و شناخت وضعیت سلامت، ارائه خدمات و هماهنگی مراقبت‌ها را در عرصه‌های مختلف به فرد، خانواده و جامعه عهده‌دار شود.»

وی تأکید کرد: «دانش‌آموختگان این رشته علاوه بر بیمارستان‌ها می‌توانند در مراکز بهداشتی (درمانگاه‌ها) ، دفاتر ستادی و وزارتخانه‌ای, مراکز اورژانس, مراکز خصوصی که خدمات مراقبت در منزل را به عهده‌دارند و در برخی از مراکز صنعتی و کارخانه‌ها مشغول به‌کار شوند و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های پرستاری امکان ادامه تحصیل وجود دارد.»

مدیر گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: «طول دوره تربیت پرستار دانشگاه آزاد اسلامی ۴ سال و دانشجویان باید ۱۳۵ واحد درسی را بگذرانند که از این تعداد ۲۵ واحد دروس عمومی، ۱۶ واحد دروس پایه، ۱۲واحد دروس اصلی، ۴۶ واحد دروس تخصصی، ۱۲ واحد دروس کارآموزی و ۲۴ واحد دروس کارآموزی بالینی را پاس می‌کنند.»

وی تأکید کرد:« از ابتدای تأسیس این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی همدان تاکنون بیش از ۱۳۰۰ پرستار را به‌نظام سلامت کشور معرفی‌شده‌اند و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ دانشجو در حال تحصیل در این رشته هستند.»