حجت‌الاسلام تراشیون در واحد همدان

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده گفت: متأسفانه در جامعه امروز ما شاهد ترویج طلاق‌ها عاطفی در کشور هستیم که این موضوع برای جامعه ما بسیار مضر و دردسرساز است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی همدان، حجت الاسلام علیرضا تراشیون در نشستی با عنوان ” آسیب‌های فضای مجازی بر رفتارهای اجتماعی افراد” که به همت پایگاه شهید مطهری بسیج کارمندی دانشگاه آزاد اسلامی همدان و با حضور بسیجیان نهادها و سازمان‌های شهر همدان در سالن شهید عباسپور دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد گفت: «متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما آمار مناسبی ندارد اگر هر ایرانی روزانه فقط ۸ دقیقه کتاب بخواند باید در سال ۶ کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای را مطالعه کند که متأسفانه این‌چنین نیست.»

وی افزود: «در کشور هند با جمعیتی بالغ‌بر یک میلیارد و سیصد میلیون سرانه مطالعه بالغ‌بر ۳۰ دقیقه است و این مقایسه برای کشور بافرهنگی مانند ما بسیار اسفناک است.»

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده تصریح کرد: «بالغ‌بر ۵۰ میلیون ایرانی عضو شبکه‌های اجتماعی هستند به‌طور مثال هر ایرانی به‌طور متوسط در ۹ گروه تلگرامی عضو است و در این فضا زمان را سپری می‌کند.»

تراشیون بیان کرد: «متأسفانه با ورود یک تکنولوژی فرهنگ استفاده از آن را ما به کاربران آموزش نمی‌دهیم و این موضوع همان سواد رسانه‌ای است.»

وی افزود: «سواد رسانه‌ای به‌منزله رژیم غذایی است، یعنی چه چیزی را ببینیم و به چه مقدار ببینیم در کشور ژاپن بیش از سی سال پیش سواد رسانه‌ای وارد سیستم آموزشی شده است ولی در کشور ما هنوز اتفاقی نیفتاده است.»

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده گفت: «استفاده از بیش‌ازحد فضای مجازی موجب کاهش توجه و تمرکز و به‌نوعی باعث بیش فعالی می‌شود که متأسفانه در کمتر از ۵ سال میانگین بیش فعالی در جامعه ایران بیش از سه برابر شده است.»

حجت الاسلام تراشیون بیان کرد:« افزایش پرخاشگری در جامعه، ضعف در برنامه‌ریزی، کاهش عمر انسان، تقلیل قدرت تفکر از آسیب‌های دیگر فردی حضور بیش‌ازحد در فضای مجازی است.»

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده بیان داشت: «از بین رفتن حریم زن و مرد و مخدوش شدن عفاف در اجتماع، کم‌رنگ شدن حیا و حجب در اجتماع و تهدید جایگزینی فرم سبک زندگی اسلامی با شیوه‌های زیستی مدرن برخی از آسیب‌های فضای مجازی در حوزه اجتماعی است.»

وی تأکید کرد: «برخی از پژوهش‌ها ادعا دارد در ایران از هر دو ازدواج یک مورد مبتلابه طلاق عاطفی است و مطمئن هستیم نفوذ نامحسوس و پنهان مفاهیم ضدارزش‌های خانواده، در بستر فضای مجازی رخ می‌دهد.»

تراشیون افزود: «باکمال تأثر ازدواج سفید در کشور به‌سرعت در حال رشد است ازدواجی که همزیستی زن و مرد بدون هیچ‌گونه تعهد شرعی و حقوقی در جامعه اتفاق می‌افتد.»

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده تصریح کرد: «فضاهای مجازی همچون تیغ دو دم عمل می‌کند و زیرساخت‌های فرهنگی یا به تعبیر رهبری مهندسی فرهنگی در کشور حلقه مفقوده است و باید اعلام کنیم بخشی از کارگزاران فرهنگی کشور دچار جمود شده‌اند.»