پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: دانشگاه‌ها نسل چهارم به‌واسطه انتقال دانش، فناوری، ایده و بهره‌برداری از دانش و فناوری، نقش کارآفرینی را ایفا می‌کنند.

به گزار ش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی همدان منصور اسماعیل‌پور درآئین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری که با حضور جمعی از پژوهشگران در محل دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد ضمن معرفی دانشگاه‌های نسل اول، بیان کرد: این دانشگاه‌ها با نام دانشگاه‌های خرد شناخته شده و درواقع ابزاری برای انتقال دانش بودند و دانشگاه‌های نسل دوم ابزاری برای تولید دانش بوده و دانشگاه فرهنگ نامیده می‌شدند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان ادامه داد: سال‌هاست که این نسل از دانشگاه‌ها در ایران تداوم داشته، اما این جایگاه نقطه پایان نبوده و باید برای رسیدن به مراحل بعدی تلاش کنیم.

وی نسل سوم را دانشگاه‌های بهینه‌ ورز قلمداد کرد و گفت: این دانشگاه‌ها ابزاری برای تولید ثروت هستند.

اسماعیل‌پور با تصریح بر اینکه نسل سوم دانشگاه ها به دنبال دانش سودمند و پیوند با اقتصاد است، عنوان کرد: در این نسل دانشگاه به‌عنوان کالای راهبردی در خدمت تولید و کسب درآمد قرار می‌گیرد.

این پژوهشگر برتر اذعان کرد: باید هرچه سریع‌تر از این مرحله نیز عبور کرده و به دانشگاه نسل چهارم برسیم.

وی تشریح کرد: این دانشگاه‌ها به‌واسطه انتقال دانش، فناوری، ایده و بهره‌برداری از دانش و فناوری، نقش کارآفرینی را ایفا می‌کنند.

اسماعیل‌پور با اشاره به اینکه دانشگاه‌های کنونی کشور جهانی هستند، ابراز کرد: جهانی شدن ارادی نبوده و بعد از تولید مقالات علمی ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های ایران بین‌المللی نیستند، تصریح کرد: سیاست‌ها و اقداماتی که نهادها، نظام‌های دانشگاهی و افراد دنبال می‌کنند، فرایند بین‌المللی شدن را فراهم می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از شاخص‌های اصلی بین‌المللی شدن پذیرش دانشجویان غیر ایرانی است، افزود: در سطح جهانی آمریکا با ۲۴ درصد در رتبه نخست جذب دانشجویان خارجی قرار دارد.

وی در پایان یادآور شد: سهم کشور ایران در جذب دانشجو قریب به دو درصد بوده، بنابراین در این زمینه باید تمهیدات بیشتری اندیشیده شود.

در پایان مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و دانش‌آموزان مؤسسه سما این دانشگاه با اهداء لوح تقدیر و هدایایی قدردانی شد.

از علیرضا اسفندیاری مقدم، پژوهشگر برتر گروه علوم انسانی، طاهر لطفی، پژوهشگر برتر گروه علوم پایه، منصور اسماعیل پور،پژوهشگر برتر گروه فنی و مهندسی، بهاره لرستانی ، پژوهشگر برتر گروه منابع طبیعی و کشاورزی ، سیمین حجت الاسلامی، پژوهشگر برتر گروه علوم پزشکی ، مهدی شعبانیان، پژوهشگر برتر گروه هنر و معماری ، نادر عظیمی، پژوهشگر برتر مرکز بهار و سیدعلی اصغر تروهید به عنوان فناور برتر واحد درزمینه ساخت تیوب حرارتی تحت خلا ، محمدرضا شفاعتی، پژوهشگر برتر حق التدریس دانشکده علوم پایه مهندسی و هنر، طاهره حق طلب پژوهشگر برتر حق التدریس دانشکده علوم انسانی، لیلا اسد بیگی، دانش آموخته برتر پژوهشگر دکتری ریاضی، سمیرا ملک میرزایی،دانش آموخته برتر پژوهشگر کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، سید سجاد جعفری، مصیب رضایی، سید محمدهادی موسوی، اعضای برتر باشگاه پژوهشگران جوان، محمد رشید حاجی بخش، طرح برون دانشگاهی دارای بالاترین مبلغ قرارداد ، محمد رحمانی طرح برون دانشگاهی دارای بیشترین تعداد قرارداد، رضا حبیبی پور،مسئول انجمن علمی برگزیده، امین جهانگرد،کارمند پژوهشگر برتر ، معصومه نظری، آزاده سهرابی، منیژه طاهری به عنوان کارمند برتر حوزه پژوهش و ساسان مرشدزادگانبه عنوان کتابدار برتر تجلیل شد.